Dagens plugga-hemma-outfit.

image347

T-shirt: Pepe Jeans
Manchesterbyxor: Bikbok

En personlig dator

Man behöver inte längre betala massa pengar för att att få en fin och personlig dator. www.favoritsaker.se har bilder för laptop. För bara 289 kr kan man styla om sin tråkiga gamla dator till en tjusig en. Den kan verkligen bli eras favorit sak. Jag föredrar den rosa blommiga så klart. Bilderna går att anpassa till alla storlekar.
image344image345image346

Miljövänligare mens?

Amelia skriver om att vi kvinnor använder i snitt 10000 bindor eller tamponger under vår livstid. A lot of junk. Men visserligen det finns andra mera miljövänliga sätt att skydda våra kläder.
image342
1. Menskoppen i silikon. Den samlar upp blodet och töms 2-4 gånger per dag och kokas efter varje mensvecka. Det sägs att den känns inte mer än en tampong. Håller i 5-10 år. Kostar 250-300 kr. Finns hos: www.menskopp.se
image343
2. Tygbindor. Bomullsbinda tillåter huden andas vilket motverkar svampinfektioner. Ska tvättas i maskin. Det behövs 4-6 bindor per dag. Kostar 90-120 kr. Finns hos: www.satsumo.se

Nå, vad tycker ni? Hur långt kan ni gå för miljö skull. Personligen skulle jag föredra vanliga bindor. Om jag måste välja då väljer jag menskopp. Jag hade läst att många trivs med den och den är enklare att använda. Man kan väl inte slänga smutsiga tygbindor rätt upp och ner i tvättkorgen. Och tvätta de varje dag årkar man inte. 

REA på H&M

H&M hade startat sin rea.

REA på La Redoute

Det är rea på La Redoute, då kan man köpa massa fina plagg till 50% rabatt. Till exempel deras omtalade kashmir koftor från La Redoute Creation. Jag beställt de i två färger och ett par lackpumps. Skynda att fynda. Rea varar till 21.00!


En parfym från tomten

Det är många tjejer som bloggar om dessa två parfymer. Jag blev nyfiken på hur de luktar. Jag hittade de på NK. Princess från Vera Wang luktar precis som jag hade tänkt mig, sött. Påminner lite Escada och Fantasy (Britney Spears). Det var inte min typ av doft. Daisy från Marc Jacobs tyckte jag däremot om. Den luktade fräscht och blommigt. Därför önskar jag mig den i julklapp från tomten.

image339image340

Shopping

Idag hade jag vaknat tidigt, typ 9.30, för att hinna hämta ut gratis biobiljetter på H&M. Tror ni att jag fick dem? Jag var på H&M 10.30 och biljetterna tog redan slut. De sa att människor köade utanför butiken från 9.00. Nåja... Hur som helst hade jag tittat på både jackan och nattlinne, som jag ville köpa. Jackan hade väldigt fin päls, mycket finare än på bilden, men modellen var så kort så jag såg ut som en michelingubbe. Alla ni som tänker beställa den på nätet måste tänka på att de är för små i storleken. Nattlinne var väldigt mjukt, som silke, men det såg lite billigt ut, så det blev inte det heller. Jag köpte istället en svart plisserad kjol. Jag såg den för länge sedan och trodde att den var för kort, men när jag äntligen provade den, var det lagom. Rosetten ska bort så klart. Jag köpte även ett par svarta strumbyxor i bomullsmix från Lindex. Bomull är både mjukare och skönare än ull och precis lika varm. Det enda problem är att jag har 36 i skostorlek , så hälarna på strumpbyxor åker upp och ser fåniga ut.

image336

Dagens outfit

image335

Klänning: Secondhand i Tunisien
Tröja: H&M
Strumpbyxor 160 den: Marknad i Vitryssland
Stövlar: Johanssons
Nitarmband: H&M

En klubbdag på H&M

Imorgon ska H&M ha en klubbdag, då alla medlemmar ska få 10% rabatt på hela sortimentet i butiker och online. I vissa butiker ska man kunna hämta ut två gratis biobiljetter till filmen Guldkompassen. Plus imorgon släpper de ut dessa... Jag hade bestämt mig att köpa denna gråa jacka. Den kostar bara 198 minus 10% blir ynkliga 178. Ett kap!

image333image334

Veckans fråga

Rutiner, enligt mig, är något som urskiljer en vuxen från en ungdom. Det är något vi vuxna tar in i vår vardag för att kunna klara av stressen. Med rutiner menar jag alla möjliga regler, vanor och ritualer som vi hittat på omedvetet eller medvetet för att slippa att göra ett val eller ta ett beslut. Så då tänkte jag att tar man bort alla rutiner och försöker att göra saker annorlunda, bryta sina mönster, då blir man lite mer ungdomligare? Å andra sidan vill man väl inte stressa upp sig bara för att vara ungdomligare? Vad tror ni? 

P.S. Det blev lite för allvarlig fråga för denna blogg.


Projektledning är så tråååkigt!

Jag sitter nu på lektionen och bloggar, så länge vår kära lärare babblar på om projektledarskap. Det är så otroligt tråkigt, men jag fortsätter att gå på lektioner, för att jag är rädd att missa något viktigt. Idag hade jag läst en annons i tidningen om att det företaget där jag hade praktik letar efter en ekonom. Efter att jag hade pratat med Uffe, bestämde jag mig att skicka en ansökan. Men det innebär att jag ska jobba och läsa två kvällskurser för att kunna ta ut min ekonomexamen. Jag har bara 15 poäng kvar. Jag får väl se om jag får jobbet eller inte. Om jag får det då ska vi köpa en gemensam bostadsrätt i Göteborg eller Stenungsund. Vi bor ju nu i två lägenheter samtidigt, min i Stenungsund och Uffe's i Göteborg. Det är både bekvämt och jobbigt samtidigt, så vi behöver något större, men gemensamt. Jo, jag ska skriva i CV att har blogg som mitt intresse! Haha. Fast jag ska nog inte skriva länken till den. Eller kanske ska jag? Vad tror ni?

En nyhet från ACO

Vanilj Fling är en ny bodylotion från ACO. Den har en väldigt mumsig doft och massa mjukgörande oljor. För bara 59 spänn! Och min bodylotion hade precis tagit slut! Få se om den är bra. Jag var nämligen väldigt missnöjd med deras Sun kissed, för att den luktade inget vidare och gav ingen solbrun ton som den lovade.

image332

En sidenklänning från La Redoute

Den här hade jag inte sett förut. Kanske något att ha? Designad av  Lou Doillon.

image331

Min lilla flicka

Älskar min lilla flicka! Hon älskar att ligga i soffan och få magmasage!

image330


Dagens outfit

Idag hade jag sutit och fikat hela dagen på Frank's café med min kompis Julia. Tjatat om allt möjligt: väskor, svenskar vs ryssar, relationer, katter och jobb. Jag blev så glad att hon gick med på att vara kattvakt åt min lilla kisse när vi ska vara i Vitryssland. Imorgon är det plugg som gäller. Ska sätta mig på bibban och läsa en spännande bok om grundläggande logistik, kanske spana på nägra knäppgökar. Haha. Jag menar inget illa, men jag träffar alltid några skummisar där. Senaste var det en äldre gentelman som satte sig bredvid, flåsade och stirrade i min urringning. När jag gick därifrån och satte mig i en annan fåtölj som följde han med och satte sig bredvid. Då gick jag och stängde mig in i ett litet pluggrum. Det var lite obehagligt faktiskt.

image328         image329

Klänning: C&C California
Stövlar: Bon-a-parté
Örhängen: Asos
Kappa: Elema (inköpt i Vitryssland för 9 år sedan)
Väska: Mulberry
Halsduk: Wedins

Dagens outfit

image327

Tröja: Oasis
Kjol: Mexx
Stövlar: Bon-a-parté

Min favorit hemsida

Idag ville jag tipsa er om en hemsida. www.ioffer.com Där kan man hitta massor med kopior OCH original av alla möjliga märkesvaror. Allt från kläder till skor och smycken, från Miu Miu till Burberry. Och alting till priser som är mycket lägre än på ebay. Det är väldigt många som köper där och säljer vidare på ebay. Här är några bilder på varor som säljs där. Louis Vuitton väska för 120$ eller kashmirsjal för 20$. Alla priser förhandlas med säljare.

image324 image325 image326


Gomorgon.:_

Jag hade vaknat nyss, så sitter i trosor framför dator och bloggar. Ursäkta för detaljer... Jag är lite trött idag. Det kan bero på att jag ska ha en tenta om två veckor, så jag kan inte tänka på något annat. Idag tänkte jag att göra i ordning mitt pass före resan till Vitryssland, men känner att jag måste plugga istället. Passet kan jag ta hand om efter tenta. Nu ska jag klä mig och gå och handla frukost. Vi har bara pizzasallad och pepparkakor. Vi ses då senare!


Min önskelista

Lite uppdatering på min önskelista.



image321            image322                 image323


1. Epilator.
2. Värmespolar.
3. Dagkräm Clinique Superdefence för torr hud.

En nyhet från Ellos

Ellos hade fått in kopior på tall UGG boots. För bara 399 kr. Synd bara att de är långa, skulle vilja ha ett par korta. Plus att foder är i syntet. Annars för det priset, varför inte?

image319image320

Veckans fråga

Ska ni ha ett nyårslöfte i år? Och i så fall vilket?

En rolig väska

Check this out! A bag that looks like a bottle! I've got to have one of those, may be not.

image316image318

Pilgrims klockor

Älskar dessa klassiska klockor från Pilgrim. Jag skulle vilja ha den svarta. Tycker att de passar till både vardag och utekväll. www.leshop.se

image314image315

Veckans tips

Ville tipsa er om en bra rabattkod som jag hittat på rabbatkod.se.   7657 och 1304 samtidigt ger 150 kr rabatt på order över 400 hos H&M. Det funkar alltid och för alla. Prova!


Resa hem

Idag hade vi köpt biljetter till Vitryssland. Jag hade inte varit hemma på 2,5 år och hade inte sett mina föräldrar och brorsan. Jag verkligen saknar dem! De hade aldrig sett Uffe, som jag bor ihop med i 2,5 år. Det dröjde så länge framför allt pga att jag behövde byta mitt pass och det tog 1,5 år att göra det. Men nu bestämde vi datum den 15 februari ska vi flyga Göteborg - Warsaw och där ska vi ta tåg till Minsk. Det ska vara spännande, för jag älskar resa, flyga och sova på tåget (det finns sängar på tåget förstås)! I Minsk mama och brorsa ska möta oss och då ska vi fortsätta med bilen i någon timme till Osipovichi. Jag är född i Osipovichi, en liten stad utanför Minsk (huvudstad av Vitryssland). Hemma ska hela familjen möta oss. Ja, det är lite grekiskt, men om man såg inte varandra på så länge då blir det väll så stor grej. Plus att jag ska ha en utlänning hem (jag menar min lilla Uffe). Vi ska vara där i 12 dagar, eller snarare 10 för att det tar en hel dag och natt en enkelvägs resa. Uffe måste tyvärr tillbaka till jobbet, bokslut och budgetering. Biljetterna till Polen kostade 1000 tur och retur för 2 pers. Riktig fynd! Här hade jag hittat en bild på Osipovichi på nätet.

image312 

En utmaning till alla mina läsare

Jag tänkte utmana alla er som läser min blogg att visa er vardagsmake-up. Jag har en regel att sminka mig bara om jag ska till skolan eller jobbet (när jag hade min praktik). Men denna termin läser jag på distans, så det blir nästan aldrig. Nu använder jag bara läppcerat. Det skulle vara kul att se hur mycket smink och vilket ni använder . Här är en gammal bild på min sminkning till skolan.

image11

Veckans fråga

Jag har en lite märklig fråga. Ska man ha trosor på sig under pyjamas eller inte? Det är så mycket fräschare med trosor, men det är ju mycket skönare utan. Vad tycker ni?

image311   Bilden: hm.com

Dagens kap

Detta fina armband hade jag hittat när jag försökte att hitta en julklapp till min brorsdotter. Bara 20 spänn!!                                    Rösta på mig!!                      

image309 image310

Dagens outfit

Haha! Man kan nästan tro att jag är Bikbok fantast, men det är jag inte alls. Hade handlat där för några år sedan och fortfarande använder det för att jag har problem med att slänga saker.

image308

Jeans: Lee Cade
Linne: Bikbok
Tröja: Massimo Dutti                                    Rösta på mig!!!

Pluggkatt

Nu hade jag och Alice suttit och pluggat hela kvällen! Eller snarare jag pluggat och hon sovit så gott! Ni alla som gillar min blogg: Rösta på mig!!!

image306 image307                                                

Shoppingtur

Igår som sagt hade jag en liten sväng på stan. Självklart hade jag köpt lackleggingsen från Rut m fl. Det andra köpet blev den lilla svarta klänningen från H&M. Det är första gången för mig att jag kan köpa på H&M något så fint i lung och ro och att det finns i alla färger och storlekar. Klänningen fanns i mörkröd och svart, båda är otroligt fina, men svart ska jag kunna få mera användning utav. Uffe gillade den också, fast dissade leggingsen. Nåja, jag får väll ha dem kvar för min egen skull då. Och så köpte jag en liten nagellack från Depend. Bara 25 spänn! det priset slår även Mavala. Plus att jag gillade att det har lite glitter, så att nagelytan ska inte vara spegelblank. Jag har problem med Mavala, för att det tårkar så dåligt, så jag får märken på naglarna efter jag sovit. Det funkar bra om man målar bara ett lager, men då blir det inte lika fint. Jag antar att topplack skulle hjälpa, men det kostar ju dyrare en 25 kr! :-) Hur som helst, denna höst gillar jag mörka nagellack (mörkröda, bruna, mörklila, svarta).

image303 image304 image305

Dagens åka-tåg-sitta-på-lektionen outfit

image301  image302

Jeans: Lee Cade
Skjorta: Bikbok
Halsbandet: Guldfynd
Jacka: Bikbok


Längtar efter snö

Nu hade jag ringt till La Redoute och de sa att pengarna ligger kvar som tillgodo fast jag ser det inte på mitt konto och att de ska dras av vid nästa beställnig. Och så sa hon (vet inte om det är sant) att om man skulle betala lite för lite (inom 50kr gränsen) då skulle skulden rensas också. Så de korrigerar bort alla summor +50...-50. Nåja... Vi får väll se nästa månad då beställde jag kashmirkoftor i båda färger. Vet inte vilken ska jag välja, men det blir bara en så länge. Jag hade beställt den med 40% rabatt, vilken jag hade bara på en vara. Jga kanske ska vänta tills 30%-på-allt-erbjudande för att köpa den andra färgen. Idag ska jag på en lektion i Trollhättan, men först en sväng till Rut m fl för att se om de fått in lackleggings. Uffe hade ringt och sa att det snöar i Stenungsund. Här i Göteborg är det bara grått och trist.

La Redoute

De måste alltså skämta! Det här hade jag upptäckt på mitt konto hos La Redoute idag. Och det ser ut som att kontot töms just i mitten av månaden. Det ser ut som att de gör det automatiskt! Va fan håller de på med? Ska ringa och grälla med de imorgon.

Transaktioner
2007-11-14SALDO  0,00  
2007-11-14KORRIGERING  22,00  
2007-11-02RETUR ÖVRIGT  22,00- 
2007-10-15SALDO  0,00  
2007-10-15KORRIGERING  22,00  
2007-10-02RETURKOSTNAD  35,00  
2007-10-01RETUR  4.833,75- 
2007-09-20POSTORDERKÖP  4.834,00  
2007-04-16SALDO  57,25- 
2007-03-26INBETALN BANKGIRO  120,00-

Min ekonomi

Som jag hade planerat tidigare hade jag lyckats att kontrollera alla mina utgifter under månaden. Det svåraste var att spara och att överhuvudtaget få alla kvitton. Men här kommer min ekonomi hittills. Två veckor kvar till nästa studiemedel och jag har 1300 att leva för. Lagom! Kläder köpta hittills: skinnkjol, tofflor, armband, strumbyxor, trosor, paraply.

 NovemberDecember
Hyra2321,02321,0
El  
Sparkonto100,0100,0
Mat1142,0 
Telefon100,0 
Fika159,0 
Kläder1033,5 
Nattklub222,0 
Frisör408,0 
Tandläkare230,0 
Skomakare160,0 
Hygien276,0 
Resor217,0 
Totalt kostnader6368,5 
Studiestöd7364,0 
ICA Uttag56,5 
Sålde väska200,0 
Totalt inkomster7620,5 
Saldo1277,6 

En spakväll

Idag tog jag och Uffe en promenad i det fina vädret, vilken avslutades med en liten shoppingtur. Jag letade efter ett nitbälte och hittade det på H&M. Det tog någon timme att hitta det och det fanns bara ett kvar till löjliga 80 kr. Jag stod i 15 minuter i provrumet och provade det, tänkte hur ska jag använda det och med vad. Till slut bestämde jag mig för att köpa det. Jag gick till kassan och där började jag ångra mig, behöver jag det? eller är det onödigt? Då vände jag mig så klart och hängde det tillbaka. Japp, sådan är jag! Däremot gå och fika för 40 spänn, det är nödvändigt! Och nu sitter jag och tänker att det vore kul att ha det där bältet trots allt. Suck, ska gå imorgon och köpa det! Kanske. Kanske inte. Hoppas att det väntar där på mig. Men om inte, då var det väl inte menad för mig att ha det.

Men helt tomhänd hade jag inte kommit hem. Det blev en ansiktsmask från Nivea och en Depend nagellack. Så nu sitter både jag och Uffe nerkladdade i djuuuprengörande mask på våra ansikten. Det var det som var spakvällen för vår del. En snål spakväll!! Hur var masken? Jo, helt ok, rengjorde ganska så bra. Det var lite läskigt se mitt ansikte imorse i spegeln för fula svarta prickar på näsan. Men nu är de borta!

Jo, förresten, Rut m fl ska få billiga lackleggings nästa vecka! Jag ska verkligen köpa ett par för mig! Jag och Uffe hade varit eniga om att jag har fina långa ben (trots valkar på magen) så jag borde väl visa de lite mera.

Varning för La Redoute!!!

Tänkte att varna alla som handlar på La Redoute för deras lite märliga regler. För en tid sedan hade jag betalat för mycket till La Redoute, så restbelopp på 57 kr hade hamnat tillgodo. En månad senare hade jag gjort en beställning som jag returnerat, vilket orsakat returavgift på 35 kr. Allt var bra tills jag lade märke till en konstig transaktion på kontot: Korrigering 22 kr hade varit avdragen. Jag menar att dem bara rensat mitt konto utan någon anledning!! Jag hade kontaktat deras Kundservise. Tanten som svarade sa att det ser ju bra ut, att jag inte är skylldig dem något. Men det var ju de som hade skuld till mig!!! Hon alltså kunde inte fatta att "Skuld: -22kr " betyder jag hade haft pengar på mitt konto vilka försvann! Hon trodde att de skrev av min skuld till dem, så jag borde vara tacksam. Då vidarebefordrade hon mig till någon annan. Den andra tanten hade förstått problemet men var inte alls överraskad. Hon sa bara att det var för lite pengar så dem bara skrev av sin skuld till mig. Så med ett enkelt knapptryck hade mina pengar blivit deras! "Men vill du har de kvar?", sa hon. "Det är klart!" "Ok, då får du de tillbaka." Va fan är det för något?!! Jo, det var lite pengar, men om jag skulle vara skyldig 22kr till de istället så skulle det vara helt annan historia. Och hur mycket pengar får de på detta sättet under året? Så mitt råd till alla är att kontrollera era konton, så att allting stämmer! Det handlar inte om pengar, men att de har inte rätt att göra så!

Aktuell skuld: -22,00 Köpgräns: 6000 Köputrymme: 6022 Nästa aviseringsdatum: 2007-11-14 Nästa avi hos dig: 2007-11-20Att betala: 0 Betalningen oss tillhanda senast: Lägsta belopp vid delbetalning: 0 Bankgiro: 5061-8842
Transaktioner
2007-11-02RETUR ÖVRIGT  22,00- 
2007-10-15SALDO  0,00  
2007-10-15KORRIGERING  22,00  
2007-10-02RETURKOSTNAD  35,00  
2007-10-01RETUR  4.833,75- 
 SE FLER TRANSAKTIONER

Olga's tävling.

En rysk tjej som heter Olga har gjort en tävling på hennes blogg. Priset är en lyxig goodie-bag värd 1000 kr som innehåller massa spännande smink, hud- och hårvårdsprodukter. Kika in och tävla!

Tandläkarbesök

Imorse var jag hos tandläkare. Jag brukar gå till en privat tandläkare i Stenungsund, men nu hade jag upptäckt att man får 50% rabatt hos vissa tandläkare i Göteborg, om man har ett studentkort. Förra gång betalade jag 350, men från och med att jag fyllt 26, så måste jag betala 460. Så jag fick betala bara 230. Ett riktigt kap, fast man måste erkänna att det kändes lite gammalt och skabbigt hos den nya tandläkare. Jag tänkte att jag får väl passa på och utnyttja rabatten så länge jag kan, vilket är antagligen sista gång( tar ut examen till sommar). Det var också skumt att jag fick inget kvitto och kunde inte betala med kort. Nåja. Jag sparade iaf 230 vilka jag kan lägga på ett par svarta UGGS, som jag håller på att buda hem. Jag ska förresten köpa två par, för att få ett bra pris för dem, det andra paret (chestnut, 38:a) ska jag lägga ut på Tradera. Värst vad jag är sparsam, eller snål??

image300

En fin kappa

Hittade förresten en ganska fin kappa på halens.se. Hoppas att den funkar även om man är bara 164cm lång.

image299

Recension av en tråkig bok.

Hej hej,

sitter på biban i Trollhättan, tänkte blogga lite före lektionen. Idag hade jag sålt min Calvin Klein väska, äntligen! Jag tog 200 för den, vilket tycker jag var ok pris för en skadad väska. Funderar om jag ska beställa ett par lackleggings på nelly.se för dessa pengar. I tisdags hade jag handlat lite på Lindex: köpte en skinnkjol i 36:a!!! och ett par svarta nylon strumpbyxor på rea. Kan aldrig låta bli att köpa strumpbyxor på rea och vägrar att köpa dem till fullpris, så onödigt. Idag ska jag recensera Rehabiliterings ekonomi för min grupp, en skitbok, enligt mig. Fast jag är lite osäker om jag ska vara så ärlig med min åsikt. Ska kanske säga att boken var ok? Jag hade läst bara några kapitlar, orkade inte mera. Ni får ha det riktigt bra idag! Hörs!

Palina

RSS 2.0