American Crime

Fy fan vad hemsk film! Jag grät hela föreställningen. Som tur var hade jag ingen smink på mig. Filmen bränner sig fast på ens näthinna och äcklar dig för hela mänskligheten. Varning för förstörd dag! Om ni vill verkligen se den, gör det hemma i soffan. Då kan ni gråta ifred hur mycket ni vill. Hoppas att jag ska kunna somna efter en kopp varm té med mjölk. Imorgon ska jag och Uffe titta på GPs fyrverkeri och sedan ska vi gå på en nyårs suppé på Bliss. Det är min favorit restaurang. Av någon anledning så tror jag att det är den mest romantiska restaurang i Göteborg. Kanske beror det på att jag och Uffe gick dit på vår första dejt?

Dagens outfit

image414

Topp: JC
Jeans: Lee Cade
Stövlar: Johanssons
Halsbandet: Pilgrim

Slappa

Idag hade vi inte gjort något särskillt. Kollade lite i sffärer, bl a på Lindex barnavdelning där jag hittade på rea denna kjol. Den var ganska söt och billig, men för liten. Ikväll ska vi gå på bio och titta på den hemska filmen American Crime. Älskar filmer som är baserade på en sann historia. Imorgon är det storstädning som gäller. Blä... men man vill fira nytt år med en ren lägenhet.
image413

Lurigt

Jag blir lite irreterad att H&M ofta visar en vara i katalogen och säljer en helt annan. Här till exempel. Det är tydligt att det är inte samma klänning.

image411image412

Vår hos Ellos

image409image410image406image407image408

Ett kap

Ellos har otroligt billig body i massa olika färger. Bara 49 spänn.

image405

Dagens outfit

image404

T-shirt: H&M
Klänning: H&M

Julpyssel

Idag hade vi tillägnat vår förmiddag till att handla. Uffe behövde köpa en julklapp till sin farsa. Jag kunde inte hålla mig från att spendera upp mina pengar som jag fick i förgår på ett par blåa jeans. Det blev ett par Acne Hex Pure. De är rätt dyra, men inga billigare jeans sitter så bra på mig som Hex. Jag behöver verkligen ett par som visar mina fina ben och gömmer alla valkar på magen. De flesta är så låga att dem förvärrar bara saken. Nåja. Julklappspengarna räckte också till ett par söta trosor från Gina Tricot. De kostade löjliga 24 spänn.

Under eftermiddag hade vi bakat och pysslat. Vi fick besök från min kompis som kommit nyligen från Vitryssland och han hade några julklappar från mina föräldrar till oss. Mamma köpte mig en bok av Ajtmatov och massa choklad. Uffe fick kakor och choklad. Jag blev så otroligt glad för boken, gillar verkligen den författaren. Då blir det något att läsa under kommande helger.
image402


Christmas Cupcakes. Leilas recept.

image403

Lördag

image400image401

Omlopptop: JC
Mina nya jeans: Acne Hex Pure
Stövlar: Johanssons
Pälskappa: köpt i Vitryssland

Senaste nytt

Hej hej

ville bara berätta att jag fick ett nej på min ansäkan om ekonomitjänsten. Skittråkigt! Men nu hade jag ansökt om ett annat ekonomjobb hos ett annat företag fast inom samma koncern. Få se om det blir något. Fördelen och nackdelen är att annonsen är inte officiell. Den finns bara på deras intranät.

Stockholms shopping blev inte så stor som jag hade tänkt mig. Jag hade inte riktigt tänkt igenom att jag behövde köpa en julklapp till, vilken kostade 600 utav den 1000-lappen som jag hade med mig. Så det blev bara en svart klänning från American Apparel och ett smalt svart nitbälte från Lindex. Jag är så otroligt nöjd. Riktigt bra köp bägge två grejer.

Nu är det torsdag så jag sitter i Trollhättan. Idag ska jag redovisa mitt arbete på personalekonomi och skriva en slutrapport för vår projekt. Spännande saker!!! Maybe not. Imorgon jag och Uffe ska göra julgodis enligt Leilas recept och sedan åka till hans föräldrar över alla helger. Kissen ska följa med. Längtar verkligen efter att få julklappar! Igår fick jag en, 1500 i kontanter. Kanske inte så spännande, men otroligt tacksamt, för jag vill köpa ett par Acne Hex Pure.

Palina

H&M against AIDS

H&M hade startat en kampanj Fashion against AIDS. Då kändisar som Scissor Sisters, Timbaland, Henrik Vibskov, The Cardigans och andra hade designat t-shirts. 25 % av försäljningen ska gå till YouthAIDS. Kläderna ska finnas i butiker i februari. Bilder: rodeomagazine.se

image394image395image396image398image399

Partywear

Accessorize.se har många söta accessoarer, allt från väskor till sexiga underkläder. Här kommer några som kan pigga upp en tråkig nyårs outfit.

image388image389image390
image391image392image393

Top minainspirerad

Denna söta top påminner mycket om Mina klänningar. Finns hos www.nelly.se .

image386

Torsdag

image385

Klänning: Kappal
Lackleggings: Rut m fl
Stövlar: Johanssons
Halsbandet: Guldfynd

Stockholm is waiting for me!!!

Imorgon ska vi åka till Uffes syrra som bor i Stockholm. Löjligt, men det är min allra första resa dit. Jag hade bott i Sverige i 6 år och aldrig var i Stockholm. Men nu hade jag tagit en 1000-lapp från mina besparingar för Stockholms shopping. Lite? Egentligen mer än jag borde ta. Men, men... Det är ju jul trots allt. Mina planer är först och främst att besöka American Apparel butik (om vilken jag hade tjatat i några månader redan), därefter Hope, sedan Mint and Vintage. Efter det kan vi gå till NK (Uffes typ av affärer) och då, när alla pengarna är slut, ska vi titta på Stockholm. Det blir riktigt kul! En underbart rolig bok (ingen kursliteratur för en gångs skull) och scones med té från Espresso House ska göra tågresan mycket lättare. Kissen, stackarn, fick stanna kvar hos en bekant. Det måste vara hemskt att stanna i helt ny lägenhet med helt nya människor. Men Uffes syrra gillar inte katter, så tyvärr...

image384

JUICY

Nelly.se hade fått in Juicy Couture Tracksuits i de senaste färgerna (svart, grått, röd och mörkblå). Ganska billigt med tanke på att dem ligger runt 1200 per del. Jag skulle jättegärna ha en svart, men Uffe har rätt att det är galet att köpa en mysdräkt för 2000. Det är väl inte så att den är mycket skönare och mysigare än andra velourkostymer, plus hur många som ser en i en myskostym? Juicy Couture has JUICY prices!

image382image383

Rutigt från asos

En fin klänning från www.asos.com sött, enkelt och prisvärt.

image381

C&C California

Jag är så otroligt förtjust i deras bomullsplagg. Bra kvalité och bra pris, om du bor i USA. Hoppas att de ska snart kunna öppna en nätbutik i Europa.

image378image379

Andra advent

Idag är det andra advent. Jag pluggar hela dagen som vanligt. Tentan förstör julstämningen. Men imorgon är jag fri människa. Jag måste fira det med något! Uffe hade tittat på Arsenalmatchen och blev sugen på bullar så nu bakas det i köpet och luktar kardemumma. Kisse sover hela dagen, för att greja på natten istället. Sådan är andra advent i vår familj.

Puss

image380

den svarta lilla...

Denna svarta lilla kjolen kommer från Topshop. Lagom fin, lagom kort, lagom diskret, lagom pris.

image377


H&M vårkollektion

Idag hade jag tänkt att lägga in en liten beställning hos H&M, men efter att jag hade sett desssa bilder bestämde mig att spara pengar till mellandagarna, då får man deras vårkatalog. Jag är så förtjust i deras nya kollektion, påminner lite om Acne.


Falke

Jag tycker att Falke är väldigt lik Walford. De ligger båda två i ungefär samma prisklass. Jag hade kollat på deras hemsida och hittat lite annat smått och gott. En polobody och en grovtstickad kjol/klänning.

image367image368

Lördag

Det är så otroligt mycket folk ute på stan! Framförallt massor med nissar från Stadsmissionen och Frälsningsarmén. Jag skulle gärna vilja ge bort en slant, men hade lovat för mig själv att aldrig donera till den typen av organisationer som behåller mer än hälften för sig själva. Nu ska vi laga potatisgratäng och äta den med laxkotletter och tomatsallad. Jammy!

image366

T-shirt: Pucca, La Redoute
Tröja: In Wear, MQ
Skinnkjol: Lindex
Kalasbyxor: Lindex
Stövlar: Johanssons


Gammalt nytt år

Idag hade jag legat med kissen och pluggat hela dagen. Imorgon ska vi gå till stan på julklappsjakten. Jag behöver köpa 6 julkort för att skicka dem till min familj och vänner i Vitryssland. Fast de firar ju inte jul särskilt mycket. Det är mycket viktigare sådan högtid som gammalt nytt år. Haha! Konstigt? Det är så att av någon anledning vitryssar (och ryssar för den del) firar nytt år enligt den "nya" och den "gamla" kalendern. Den "nya" kalendern innehåller skottår, och den "gamla" gör inte det. Under alla år sedan vi hade börjat använda oss utav den "nya" kalendern, hade skillnaden blivit 13 dagar. Därför firar de flesta  vitryssar nytt år två gånger först enligt den "nya" kalendern den 31 december och sedan enligt den "gamla" den 13 januari. Jag tror knappast att alla vitryssar vet varför de gör det, men det är säkert att ingen av dem kan helt enkelt missa något utav dessa datum.

image365

Alice skickar er sin mördarblick.

Dagens outfit

image364 Vid sidan om syns min gula cykel. Jag måste tyvär ha den i hallen.

Top: Lindex
Kjol: Bikbok
Stövlar: Johanssons

Rimmel Sweet Jelly

Nu hade jag bestämt mig. Den som skriver den 200 kommentar ska få en lipgloss från Rimmel Sweet Jelly i barbirosa. Den klibbar inte och färgen är så fin och tjejig. Det ska bli som en tack från mig till er mina läsare.

image363

Dagens fråga

Det snackas så mycket om att man ska ha två olika typer parfymer en för dag och en för kväll. Så jag undrar hur många av er följer detta råd? Jag har bara en fräsch och blommig parfym från Kenzo Parfum d'ete. Skulle jag ha en för kväll, så skulle den hinna att bli gammal. Jag skulle då glömma använda den.

Märkligt

Det är så konstigt att jag har en hel del besökare och inga alls kommentarer. En annan sak är att de flesta besök får jag dagen efter jag bloggat. Märkligt!

Men trots allt har jag 180 kommentarer (en droppe i havet i jämförelse med de flesta andra blogga) sen jag började blogga. Jag är så otroligt tacksam för var och en kommentar positiva som negativa. Jag tänkte att visa min tacksamhet genom att skicka en liten present till den som postar den 200:e kommentar. Vad ska det vara hade jag inte hunnit att tänka ut. Jag får avslöja det i de närmaste inlägg.

image362


Märkesväskor till uthyrning

www.fnitter.se kan ni hyra alla era drömväskor. Väskor är indelade i 3 kategorier beroende på priset och uthyres månadsvis. Ett väldigt bra sätt att "prova-på" en väska. Fast personligen tycker jag att det är för dyrt.

image355image356image357image358image359image360image361

Första advent

Trevlig första advent på er! Vi har det småregnigt och grått i Göteborg, men det gör inget. Uffe var så duktig idag: vaknade 8.00 och började tvätta, tog fram adventsljustakar. Jag vaknade några timmar senare. Efter åkte vi till ishallen och åkte skridskor. Jag är så usel på det, men hade inte ramlat en enda gång. Till middag hade vi pizzor. Jaja... skräpmat. Men det var så segt att laga någon mat idag, plus att det var så otroligt länge sedan jag åt en pizza med syrlig pizzasallad. Vi tänkte kanske ta en promenad på kvällen och fika på någon trevlig café. Nästa vecka är sista vecka före tenta, så det blir kanske inte så mycket bloggning. Ni har det så trevligt idag!

Puss
Palina


Nytt hos La Redoute

Inget jag skulle vilja köpa, men rätt ok.

image351image352image353image354

Leopardmönstrad fuskpäls

Det är väldigt fräckt med leopardmönstrad jacka. Men man måste verkligen våga att ha den på sig. Den första jacka kommer från Urban Outfitters, den andra är från Ellos.

image349image350

Ett julklappstips

Ett riktigt kult och praktiskt stickningskit från Benetton - "Knitting friends". Det ser ut som en milkshake med två sugrör, men glaskoppen fungerar som garnhållare, garn istället för milkshake och stickor istället för sugrör. En instruktion på hur man omvandlar garn till en mjuk och härlig halsduk medföljer.  Mycket bättre än en vanlig halsduk under julgranen! Kostar bara 150 sek. Hur kul julklapp som helst för din väninna eller syrra!
image348


RSS 2.0