Ett kap!

Gillar verkligen den coola och sköna kappan. För bara 20£. Bra ullblandning!
image491urbanoutfitters.co.uk

H&M

Pust, hunnit! Jag var så sent ute med beställningen. Hade missat ett linne, som jag ville beställa. Men dessa fick jag tag på för mig och Uffe.
image488image489image490

Intervjun

Fick ännu två intervju från två olika bemaningsföretag. Få se...

Nu måste jag gå och lägga mig, hade suttit med inlämningsuppgiften ända tills nu. Personalekonomi är så himla spännande! (Nja.) Om jag måste vara så tråkigg och välja ett ekonomiämne som är åtminstone lite roligt då blir det affärsredovisning eller mikroekonomi. Egentligen jag gillar ju ekonomi, men jag kan förstå om andra tycker att jag måste vara nörd för att jag säger så. Jag skulle tycka samma sak.

Nå ja, nu slutar jag att vara tråkig och ska försöka på fredag fixa kameran, så att jag ska kunna lägga upp lite outfits och annat.

SÄLJES

Klänning från MINA. One size. Köpt på deras hemsida. Oanvänd. 100% bomull. Pris: 400 sek. Frakt: 35 sek.

image425 
T-shirt. Vive Maria. Använd bara en enstaka gång. Väldigt bra skick. Storlek L. 100% bomull. Köpt på: http://www.figleaves.co.uk/. Nypris: 400 sek. Mitt pris: 200 sek. Frakt: 35 sek.



Bikini. Playboy. Använd några gånger. Väldigt bra skick. Köpt på http://www.figleaves.co.uk/ Storlek 40, men kan justeras till 38 eller 42. Nypris: 650 sek. Mitt pris: 200 sek. Frakt: 35 sek.

image431

Gud vad jag är trött!

Jag är så trött på att söka jobb! Ända sedan jag startade sökande skickade jag typ 40 ansökningar, vilka resulterade i fyra intervjuer (den fjerde ska ske på fredag). Jag är så orklös! Har ingen lust att söka längre, för jag får ju ändå inget. What is the point? Samtidigt blir jag ju orolig att tiden går. Vad ska jag göra över sommar? Ska jag fortsätta att söka jobb eller koncentrera mig på sommarjobb? Kanske två samtidigt? Kanske det. Men jag får vänta typ i en vecka för att få lite mer inspiration. Att det måste vara så jobbigt att söka jobb! Det tänker man inte på när man pluggar. Och jag som trodde att jag har ju så mycket att erbjuda både högskoleutbildning och 1 års erfarenhet som ekonomiassistent. Men icke... Kan tänka mig hur jobbigt måste det vara för de som har ingen erfarenhet alls. 

Nu får jag dra och laga lite mat. Jag äter mycket mindre på sistone. Vet inte varför, har inte tid eller årkar inte att laga mat. Äter torkade tranbär eller bananer istället.

Heja födelsedagar!

Den 6 februari fyller jag 27 år! Jag och Uffe bor tillsammans och har nästan gemensam hushåll. Så vi bestämde oss att ge varandra födelsedagspresenter för bara 300kr. Då kan vi spara pengar istället till resor och annat roligt. Trots att beloppet var så litet var han ändå rätt bekymrad över vad skulle han köpa till mig. Så jag var tilräckligt snäll för att föreslå honom att köpa ett linne från Asos. Och när han ändå skulle betala frakten då kunde jag passa på och köpa en blus till mig. Kan knappt vänta på leveransen!!!
image486image487

Vad människor tänker med?

image485

För några veckor sedan såg jag dessa pumps på rea på NK . Då kom jag ihåg hur många tjejer tyckte att de var dem snyggaste skor dem någonsing sett. Alla ville ha dem. Jag kunde inte hålla mig från att prova dem. De var så fruktansvärt höga och obekväma. Så jag undrar vad man tänkte med när man kallade dem för drömpumps? Många bloggerskor hade bloggat om dessa och önskat sig dem i julklapp. Dessa inlägg följdes upp med kommentarer fån tjerer att de håller med om detta och det var dem bästa skor dem någonsing sett. ? Trots att alla ser att klacken är alldeles för hög för de flesta. Kanske är det därför vissa skriver att skorna "skulle inte sitta fel på skohyllan". De menar kanske att det enda man kan göra med dem är att ha dem på skohyllan som en prydnadsak. Och det är inte bara skor. Det finns otroligt många värdelösa "drömplagg" som man kan läsa om i bloggar. Jag mistänker att ibland tappar man verklighets uppfattning och bara "hänger med". Om en sa att det är fint så alla håller med om dett , trots att plagget ser ut som skit och trots att man aldrig skulle vilja köpa det. Det roliga är att många bloggerskor VILL INTE höra det ärliga svaret. Politiken är: om du håller med mig - lämna kommentar, om inte - läs inte min blogg längre din jävla mobbare.

Stars against AIDS

Glöm inte denna kampanj från H&M! Alla t-shirts och linne är tillgängliga att köpa on-line 31 januari 11.00!

Bikini

Igår hade jag fått paket från H&M. Funderar om jag ska behålla denna bikini. I övrigt ska jag köpa de svarta byxor med blixtlås från höstkollektionen Divided. Resten av ordern var klänningar och en tunika från barnavdelningen. De ska jag definitivt skicka tillbaka. De ser så otroligt billiga och konstiga ut.

image482image483image484

Damn it!

Jag fick reda att den första ekonomtjänsten som jag sökte till fick en tjej med lägre utbildning, men med några års längre erfarenhet än min. Fy fan vad jag är arg! Hur kan tre års erfarenhet skillnad överväga högskoleutbildning? Jag är verkligen förbannad på detta företag! Ska aldrig någonsing jobba där!!!

klänning

Gillar denna klänning. Lite reserverad, men väldesignad. Skulle passa bra en arbetsdag på kontoret. Passar tyvärr inte tjejer med stor bröst. asos.com.

image481

Hejsan Hopsan

Jag har lite problem med dator. Vi köpte en ny HP hos Netonnet. Det funkade väldigt bra, men nu vägrar den att känna av min kamera. Vet inte vad som är problemet.

Helgen hade gott väldigt lungt, vi bakade semlor och shoppade lite presenter till min familj. Börjar redan nu förbereda mig inför resan till Vitryssland. Alla dokument är klara. Jag längtar verkligen hem!

Sedan hade jag fått reda på att alla tre kurser som jag ska läsa går under tisdag och måndag, samtidigt. Det tog en hel stund att hitta en kompromiss. Franska ska lida mest så klart. Men det ska gå bra ändå!

Nu hade jag fått ett nytt intervju hos ett annat bemannings företag. Jag tycker att det går så trögt! Vill ha ett jobb nu! Jag blir så rastlös när jag inte vet svaret om jag fått jobbet eller inte, när det händer ingenting.

Det ända som gör mig på bra humör är vårväder. Det är så soligt och fint i Göteborg idag! Fåglarna sjunger. Ser framemot våren!

Hoppas att jag ska få ordning på kameran. Inga outfits så länge, tyvärr.


Diesel

En härlig huvtröja finns på rea hos zoovillage.com. Mjuk och fin blandning av ull och alpacka.

image480

En ny klocka

Nästa månad hade jag planerat in i min shopping budjet köp av en klocka. Jag hade tittat runt lite och kommit fram till dessa. Här är de jag ska välja mellan. Jag måste köpa en klocka som ska passa till alla outfit både på sommaren och vintern, på kvällen eller under dagen. Egentligen, hade jag nästan bestämt mig redan på den stålklocka med vit tavla. Men det är långt tills februari, så jag får avvakta lite. Priset är lagom hög, vilket är plus. Vad säger ni?

image477image478image479


Intervjun

Intervjun gick bra. Jag var inte alls nervös. Väldigt självsäker! Vet inte om det är bra eller dåligt. Uffe sa att det är bättre än osäker. De erbjöd mig en plats i Kungälv, vilket jag tackade ja till, trots att jag vill jobba i Göteborg. Det är väl bättre än inget. För jag vill ju hitta ett jobb så fort som möjligt för att kunna ta ett lån och köpa en gemensam lägenhet. Det är så fruktansvärt slitsamt att bo på två platser. Kissen skulle uppskatta det med! Nu måste hon pendla med oss mellan två lägenheter.

Men det finns ingen garanti att jag får jobbet, så jag får vänta och se. Hatar vänta!

Dagens young-but-representativ outfit

Idag kollade jag upp min garderob och upptäckte att jag hade massor med vardagskläder, men inga som skulle passa till anställningsintervju. Det här var det enda outfit som jag kunde komma på. Jag hade bestämt att jag ska gå och köpa från min första lön en bra business suite. Varje ekonom ska ha åtminstone en kostym för arbete. Kanske från Tiger?  Såg att de hade fina och UNGDOMLIGA kostumer. Jag vill ju inte se ut över 30 och inte heller som en sommarbarn. Jag tror att kjollängd och blus istället för vit skjorta ska göra att jag ska se yngre ut. 

image475 image476

Tröja: Oasis
Kjol: H&M
Skor: UGGs
En ny kappa: Maje (reafynd)
Väska: Rizzo (reafynd) Det var ju inte så att jag hade massor med pengar att fynda på rea för, men jag sålde min Mulberry kopia med vinst. Jag tänkte att jag bättre köper en billigare original, som jag verkligen gillar, än en dyr kopia som jag gillade bara för att den var känd. Bayswater var väldigt obekväm, för korta handtag. Men jag är otroligt nöjd med min nya, trots att den är ingen kändisväska. Den är bekväm, väldigt fin, bra kvalité, skinn, men bäst av allt är att jag har råd med den. Jag köpte en Mulberry spegelkopia för 1200 och sålde den för 2200. Rizzoväska kostade 1200 på rea eller 1700 från början.

Searching for a job

Det var väldigt länge sedan jag uppdaterade bloggen. Var mesta dels upptagen med plugget. Denna termin är min sista. Jag ska fortsätta läsa Personalekonomi, Logistik och börjar läsa Franska från grunden. Jag har ju egentligen läst franska C, men kommer inte ihåg absolut någonting. Jag hatade ämnet och ändå lyckades att få VG. Men nu, 10 år senare, hade jag fått lust att börja prata franska. 15 poäng tyckte jag var för lite, så nu med franska blir det 25 istället. Få ser hur lyckas jag med det.

Samtidigt letar jag efter jobb. Jag hade ansökt om några trainee program, några ekonomtjänster och till och med några ekonomassistenttjänster. Börjar känna mig lite orolig att jag ska inte kunna hitta något. Så imorgon går jag på min första intervju hos Poolia. Det blir kan bli en tillfällig anställning (om det blir), men jag ska fortsätta att leta vidare även om jag får något. Mitt mål är fasttidsanställd som controller. Vilken bransch? Kanske detaljhandel? Sådant hade jag inte bestämt mig för än.

Men önska mig lycka till, för det lär jag behöva.

Dagens outfit

image474

Tröja: Oasis
Jeans: Acne Hex Pure
Skor: UGGs

Tarina Tarantino

Ett väldigt populär märke från USA är Tarina Tarantino som är känd för sina gothlicknande smycke. Där huvudmotiv är dödskallar, barbie och Hallo Kity. Lite tacky och smaklöst, men väldigt populära bland Hollywood kändisar. Säljs på www.tarinatarantino.com

image464image465image466image467image468image469image470image471image472image473

Dagens outfit

image463

Tröja: Vero Moda
Jeanskjol: La Redoute
Stövlar: Johanssons
Nyinvigning av min väska (REAfynd på NK): Rizzo


Disney Couture

För den lilla princessan inom mig! Så urgulliga och söta! Och inte det minsta smaklöst! Kan köpas på www.80spurple.com

image456image457image458image459image460image461

På tal om Disney trenden

Marc Jacobs och Sarah Jessica Parker

image451

Men överdriv inte!!!!!

image452


Dagens outfit

Vissa bilder är så fula, men men... Dagens sanningen är att man ser inte ut som en princessa varje dag. Tyvärr.

image450

Klänning: H&M
Halsband: Guldfynd
Tofflor: Bananamoon

Våren på La Redoute

La Redoute hade lagt upp en liten del utav sitt vårutbud. Vissa grejer är väldigt fina, men vissa är deras gamla vanliga plagg som man kan se varje år. Hur som helst sidan verkar ha lite tekniska problem eller överbelastning för allting är väldigt trögt och långsamt. Nåja, vi får väl vänta på 25 januari då La Redoute släpper sin efterlängtade katalogen. Här är några grejer jag ska defenitivt titta närmare på.

image448image449

Disney tee

Älskar den senaste trenden med t-shirts med Disney motiv. Jag hängde på och köpte den söta t-shirt som jag hade haft på mig idag. Supernöjd!    Bilder: topshop.com och urbanoutfitters.co.uk

image443image444image445image446

Dagens outfit

image442

T-shirt: H&M
Jeanskjol: La Redoute
Skor: UGGs

Skor på REA

Jag funderar på att köpa något utav dessa. Jag vill ha ett par skor i lack som skulle kunna piffa upp vanliga jeans eller svart kjol. Både röd och blå ser otroligt fräcka ut. Dessa blåa ser väldigt moderna ut, röda är lite mera klassiska och söta som håller sig i längden, klacken är mycket bekvämmare. Men priset är högre, med halva priset bli det 350 ungefär. Däremot  blåa kostar bara 99. Röda har mycket bättre kvalité. Det blir nog kanske röda då.
Då kanske passar jag på och köper denna sjal. Den är i härliga vårfärger, samtidigt är den i helsiden. Den är så många tjejer som trånar efter Hermes sjalar, men jag antar att det är bara för märkes skull. För att denna sjal är minst lika bra och mer prisvärd. Samtidigt som den har mycket bättre design och kvalité än H&M sjalar.
Nu låter jag som om jag säljer dessa grejer. Men jag blir så rädd att hamna i märkes träsket. Har stor respekt för tjejer som klär sig stiligt och smakfult utan att behöva betala så mycket pengar för det!
image439image441image440

Bästa klappar någonsing

I år fick jag precis allt jag önskade mig och lite till. Jag måste hade varit riktigt snäll!! Men framförallt är jag nöjd med dessa två. Värmespolar hade jag önskat mig alltid, framför allt nu, när mitt hår blir längre och längre. Jag har ju spikrakt, tungt hår. Men på bara 10 minuter kan jag få söta lockar! Otroligt lätt och håller sig längre tid än med locktång. Jag tror att de är till och med skonsammare för hår. Framför allt tänker jag på den tid när jag ska behöva stiga upp tidigt på morgonen till jobbet och fixa mig på 40 minuter. 
 Epilator är helt ovärderlig den med. Jag tycker inte att vaxa hår gör särskillt ont, men det är väl jag ensam om. Det enda är att det är antingen dyrt eller kladdigt och obekvämt. Jag brukade till och med ibland sitta med en pincet och plocka bort hårstrån från mina ben. Men med denna "mirakel"-maskin får jag lena ben på bara några minuter, ingen kladd och väldigt billigt! Känslan är inte så klart särskillt skön, men inte värre än vaxning. Det enda är att epilator låter så hemskt mycket. Men jag är supernöjd, len och fin året om.(Om ni bara såg hur hårig jag var för bara månad sedan. Hemskt!) Jag pratade inte om vanlig rakning, för att det hade jag slutat med för länge sedan. Dagen efter börjar jag riva mina ben med någlar för att det klias så fruktansvärt.

image436                                      image437

Dagens outfit

image435

T-shirt: H&M
Tröja: La Redoute
Jeans: Acne Hex Cash

Muffinsen

Haha... Det blev väl inget vidare med min idé. Muffins är alldeles för mjuka för att kunna fylla dem med kräm. Det blev vanliga istället.

image434

Tråkig lördag

Idag hade vi åkt till Bellevue och storshoppat frukt och grönsaker. Bellevue i Göteborg är en guldgruva när det gäller sådant. Vi köpt en 2 kg låda med clementiner, 1 kg granatäpple, 1 kg äpple, några kaki, päron, avokado, 2 kg potatis, 1 kg morötter, lök, gurka. Allt gick ut på 122 sek. På ICA betalar jag 109 spänn för bara två granatäpple! Vi älskar frukter, äter upp till 1 kg per dag. Så det är defenitivt värt att åka dit. Synd att vi inte är vegetarianer.

Nu ska jag laga kålsoppa. Tänkte att baka något efter. Efter att vi köpt muffinsplåt älskar jag att baka muffins. Jag har ananas som jag vill bli av med. Jag tänkte kanske att baka basmuffins, skära av toppen på dem, skeda ur dem innehållet och smula ner det till sött färskostkräm med ananas bitar. Fylla muffinsar med kräm och lägga på locket. Receptet kom jag själv på. Få se om det blir något bra utav det.

vi hörs senare

image433

Dagens outfit

image432

Skjorta: La Redoute
Skinnkjol: Lindex
UGGs

Säljes

Chokladbruna UGGs, storlek US 6. Passar EUR 36-37. Väldigt härliga, mjuka och varma. Fårskinn. Oanvända. Pris 2100:- Jag säljer för 1000:-  Erbjudande är tidsbegränsad, då jag tänker sälja dem på en auktion. Frakt: 100 sek.

 

Klänning från MINA. One size. Köpt på deras hemsida. Oanvänd. 100% bomull. Pris: 400 sek. Frakt: 35 sek.

image425 
T-shirt. Vive Maria. Använd bara en enstaka gång. Väldigt bra skick. Storlek L. 100% bomull. Köpt på: www.figleaves.co.uk. Nypris: 400 sek. Mitt pris: 200 sek. Frakt: 35 sek.



Bikini. Playboy. Använd några gånger. Väldigt bra skick. Köpt på www.figleaves.co.uk Storlek 40, men kan justeras till 38 eller 42. Nypris: 650 sek. Mitt pris: 200 sek. Frakt: 35 sek.

image431

Dagens outfit

image418

T-shirt: Fiorucci
Guldskärp: Pieces
Jeans: Acne Hex Cash
Skor: Svarta UGGs

Här är de sötnosar

Här är mina kära UGGs.

image417

Hiss eller diss?

En lite goofig mössa. Gullig? CP?

image416

Jobbansökande

Nu hade jag skickat ännu en ansökan om ekonomiassistenttjänsten. Denna gång är det 50 - 60 % tjänst på en makeover-studio. Låter spännande? Få se om det blir något. Jag ville väl egentligen 100 % tjänst, men så länge jag pluggar så gå det bra med deltid. Idag hade jag bestämt mig att skicka en ansökan per dag. Det finns så otroligt många annonser från olika bemanningsföretag, men det är egentligen det sista jag vill jobba för. Wish me luck!

Jo, förresten, idag hade jag äntligen fått mina UGGs, som jag köpte för länge sedan. Och precis som jag lovat hade jag köpt ett par extra. De är i chokladbrun, storlek 37. Jag vill ha minst 800 spänn för dem. Så ni kan lämna en kommentar om ni är intresserade. Bilder kommer lite senare under veckan, då jag inte sitter vid min hemPC.

Gott Nytt År

Gott Nytt År till alla er mina trogna läsare! Önskar er att stanna lika vackra och stiliga som alltid! Vi ses nästa år samma tid på samma plats.

Palina

Nyttårsoutfit

image415

Klänning: H&M
Väska: Topshop
Stövlar: Johanssons

RSS 2.0