Shoppat

Idag shoppade jag lite på stan. Det blev en klänning från H&M, som jag verkligen var nöjd med. Älskar tulpanformen och fickor. Sedan gick jag till Walford butik och fyndade ett par Giorgio Armani strumpbyxor. Hudfärgade med lite mönster på baksidan. Med 70%rabatt blev det bara runt 150 spänn. Linnen från C&C California hade jag fått på posten, jag köpte den på E-bay. Visste inte att den skulle vara så lång, men det funkar bra med jeans.

image529image531

Vårens kappa

Jag hade spanat runt efter en vårkappa och det bästa jag hittade var denna från Lindex. Modellen sitter bra, priset är acceptabel och den ser mycket bättre ut,än H&M kappor. Imorgon ska jag kila med Uffe till Lindex för att få höra hans åsikt och eventuellt köpa den. Jag gillar att den är i röd färg, synd att den är lite för kort bara.

image528

Dagens outfit

Idag gick jag på en intervju. Glömde förresten att berätta att under resan fick jag e-mail från Manpower med ett erbjudande om ett jobb som konsult. Jag tackade ja och skrev under kontraktet i torsdags. Fast de hittade inget uppdrag för mig ännu. Så idag var jag på en intervju för ett eventuellt uppdrag som ekonomiasssistent, få se om det blir något. Det är åtminstone bra att jag ska få betalt även om jag inte jobbar, fast så liten lön... mindre än när jag jobbat som sommarvikarie. Mer än så kan jag inte berätta, för att jag har tystnadsplikt, vilket ska innebära att jag ska inte kunna berätta till någon var jag jobbar osv (bara till min pojkvän, som ett undantag). Så förklarade för mig min PA i alla fall. Hoppas att det gick bra på intervjun, för jag gillade företaget. Under tiden jag väntar på svar ska jag plugga.

image527

Blus: Mammas gamla (hon tänkte slänga den)
Kjol: H&M

Ute efter fina galger?

Netto hade fått in dessa fina galger i rosa, vit och blå. 5-pack för bara 29 spänn. Hurry up! De är väldgt svåra att få tag på. Min Uffe var så gullig att köpa dem i Bohus åt mig på vägen hem. Han köpte sista två rosa och en vit.

image526

Lite fotobevis

image523

Tågresa Warsava-Minsk, väntan på passkontroll

image524

Så fashinabel såg jag ut i Vitryssland, sjuk och frusen.

image525

Mamma och jag i Minsk

Äntligen hemma!

Igår kom jag hem från min vinterresa till Vitryssland. Jag var uppkopplad under hela resan, men hade ingen lust att blogga. Det var både en rolig och jobbig resa. Rolig för att jag träffade min familj, äntligen, efter 2,5 år. Men jobbig för att jag hade varit sjuk under hela resan.
Vi flög Göteborg-Warsava och sedan åkte tåg till Minsk. Natten på tåget var lite jobbig: man var tvungen att hålla sig vaken för dubbel passkontroll under tre timmar, mitt på natten. När vi anlände var det väldigt kallt, blåsigt och det snöade. Efter en timmes resa i bilen kunde vi träffa hela min familj (7 pers). Sedan var det middag, förstås, med bag-in-box rosé som jag burit med mig hela vägen. Efter delade jag ut allas presenter, inte för att alla fyller år, men bara för att man gör så i Vitryssland.
Dagen därpå vaknade jag med världens största munsår! Och dagen efter fick jag feber med torr hosta! Alltså jag var riktigt sjuk under hela resans gång och såg inte klok ut med stor munsår, massa kläder, mössor och vantar (för att jag frös ständigt och hade feber). Trots att hela väskan var full med mina finaste plagg, så hade jag oftast på mig jeans och en varm tröja.
Varje dag hade vi rätt så fullt upp. Besök, ärenden, resor till Minsk, trots att jag kände mig så svag och sjuk. Den roligaste var så klart min brorsdotter. Jag fick se henne nästan varje dag. Hon hade lärt sig så mycket det senaste halvåret. Hon kan säga sitt namn: Dasja Kakovich (Dasha Sankovich). Och så kan hon säga sin ålder 10 år (fast hon är bara 2 år). Hon hade lärt sig många nya ord och hade lärt Uffe några av dem. Nu kan han minst 10 nya ord! (fast vissa är med Dashas uttal) Uffe stackarn fick vara tyst under mesta tiden. Jag översatte så ofta jag kunde, men ofta blev det inte. Han får väl ta igen idag på jobbet med berättelser om resan. Hans arbetskamrater var oroliga för honom, bad honom att lämna kopian av sitt pass på sitt bord i fall om att...
På hemresan fick jag feber igen och ont i halsen. Jag var så fruktansvärt trött och svag att jag la mig 20.00 igår .


Lite mammamode

Lite mammamode till en bekant som blev gravid. Tyvärr, inte jag alltså.
image517image518image519image520image521image522 Bilder: hm.com   och   laredoute.se

Blommigt till vår

Blommigt och tjejigt är min stil. Nu när det är så trendigt med lätta blommiga kläder i genomskinnligt tyg finns det mycket att välja på. Topshop och Mina är mina favoriter. Det är så svårt att få tag på Topshop kläder, framförallt Kate Moss Pansy Dress. Mitt råd är att skanna igenom Ebay, där finns det några, men tyvärr till ett högre pris än i butiken. Mina, H&M och Asos är däremot lättillgängliga. Just nu väljer jag Mina brun klänning.

image511image512image513image514image515image516

Tisdag

Imorgon fyller Uffe år, så jag bakade hela dagen. Han ska ta med sig tårtan till jobbet. Vi det lite stressigt nu på senaste tiden, så det blir inte så mycket firande imorgon. Ska ta en lunch någonstans tillsammans, för att fira. På kvällen, efter jobbet mådte vi lämna över min söta Alice till min kompis. Vi kan ju tyvärr inte ta med henne till Vitryssland. Jag blir så ledsen och orolig för hennes skull, hon ska kanske tro att vi gav bort henne för alltid. Torsdag ska jag tvätta och packa väskan. Fredag ska vi vinka hej då till Göteborg. På kvällen ska vi vara framme i Warsava, där vi sätter oss på ett tåg till Minsk. På morgonen är vi framme, då min brorsa Maxim ska stå och vänta oss på perongen. Sedan ska vi åka bil till min kära stad Osipovichi. Spännande! Ser fram emot att träfa min familj, kompisar och shoppa så klart. Budgeten är 300$ för hela resan inkluderat tågbiljett. Jag planerar att köpa en hel del strumbyxor. De har så otroligt billiga och fina strumbyxor! Sedan blir det kanske en äkta rysk sjal och billiga skor. Sedan har jag massor av grejer som jag ska sy om, eller snarare min mamma ska sy om. Plus att jag ska beställa en kjol hos en sömmerska. Men det är inte bara det roliga. Jag måste tyvärr skriva under dessa veckor ett litet arbete på 3-5 sidor. Blä!Blä!
 image509  Receptet hittar ni på:  www.kartofel.blogg.se   


Gott!

image501

En fin cardigan

image500

Jättesöt cardigan. Elegant och lite flörtig. Funderar om jag ska köpa den istället för den blus som jag returnerar idag.

födelsedags outfit

image499

Klänning: American Apparel
Strumpbyxor: köpt i Poland
Armband: Glitter

Jag må jag leva!

image498

Födelsedagen var helt ok. Fick en hel del pengar i present, med tanke på att jag reser till Vitryssland om en vecka. Uffe tog ledigt på eftermiddag och uppvaktade mig med blommor och lunch på Jordhammar herrgård. Sedan handlade vi , köpte en bag in box med rosé vin. Jag ska ta den med mig hem, älskar rosé. Sedan lagade jag middag. Det blev först brödkorg med olivfärskost. Sedan brässerade jag långa och gjorde citron potatismos. Potatismoset blev lite vatnig, riktigt dålig recept. Men Fisken var helt ok. Och så drack vi rysk musserad vin och päroncider (till killar, de körde bil). Sedan drack vi kaffé med morotskaka som Uffe bakade. Kanon! Alice visade lite av sina tricks för gäster.

Asos paketet

Äntligen hade jag fått mitt paket från Asos, där linnet är min fördelsedags present från Uffe och blusen hade jag köpt själv. Linnet är helt underbar, jag gillar det verkligen. Ska sitta perfekt nerstoppat i byxor som utsläppt. Jag hade haft ett liknande linné från Asos förut, men det blev ett hål i det, så jag var tvungen att slänga det. Blusen är helt ok, men nu när jag köpte den billiga skjortan från H&M som ser precis lika fin ut, fast billigare, bestämde jag att skicka tillbaka den.  Ska lägga dessa pengar på något annat istället.

Imorgon fyller jag 27. Då ska jag ha min väninna och hennes pojkvän över. Vi ska käka middag som jag ska fixa själv. Uffes uppdrag blev att göra någon desert. Han hade valt att baka en morotskaka. Till middag blir det halstrad långafile med citronpotatismos. (Jag är ju en potatismos fantast.) Receptet ska jag lägga upp på min matblogg www.kartofel.blogg.se
  
image495image496image497

Lördags shopping

I lördags var jag på H&M. Det blev bara denna söta skjorta med kort ärm. Bara 149sek. Ska passa til både jeans och kjolar.
image494

Nu åt jag och kissen lite fiskpudding till lunch. Ska skicka ett e-mail och kila till Trollhättan.

En ny blogg

Hej,

idag hade vi städat, handlat och lagat mat. Jag hade bakat äppelmuffins (dubbelsats). Trots att jag bakar så mycket, så försvinner allt rätt så fort. Uffe äter mycket kakor och bullar! När han var liten så var han kallad för Uffe-bulle. Då grät han direkt. Nu gråter han inte lika mycket, men äter fortfarande massor med bullar. Sedan lagade jag fiskpudding. Under tiden kom jag på en idé att starta en matblogg, där jag kan detaljerad och med massa bilder beskriva olika recept.

http://www.kartofel.blogg.se/

Kika in!

image1

Dagens städa-laga-mat outfit

image493

Linne: Vero moda
Tröja: Lindex
Manchesterbyxor: Bokbok
Tofflor: Dinsko


Last update.

Igår hade jag haft två intervju med Adecco och Manpower. Är riktigt nöjd. Det känns stor skillnad mellan intervjuer hos små rekruterings bolag och stora. De stora är mycket mer professionella, man känner att de är intresserade utav dig, att de verkligen lyssnar. Jag hade fått mycket bra respons och de sa konkret när de ska höra av sig. Förhoppningsvis ska de kunna hitta något uppdrag för mig!

Idag tar vi det lungt. Jag bakar semlor med lingon grädde. Mums! Vi hade haft lite frusna lingon i frysen. Lite socker, grädde, delicious!
image492


RSS 2.0