En liten shoppingtur

Jag hade precis kommit tillbaka från en liten shoppingtur med Uffe. Hade köpt dem tofflor som jag spanat på tidigare hos Fiorucci Accesories. Märket är Banana Moon. De är så otroligt söta och gosiga. Kostar bara 300. De påminner om ett par Uggs. Samtidigt hade jag hittat detta armband som glittrade så fint så det slank med i påsen. Det kostade 100. Jag hade förresten bestämt mig för att från och med idag ska jag spara på alla kviton, så att jag ska ha stenkoll på var pengarna går. Orsaken är att jag hade märkt att jag hade överskridit månadsbudget med väldigt mycket utan någon aning om vart pengarna gick. Så nu ska jag göra en liten sammanställning över mina månadskostnader. Tråkigt? Jag tycker att det är ganska roligt, jag är kanske lite yrkesskadad redan. Jo, igår hade jag upptäckt att jag hade haft lite pengar på mitt La Redoute konto och att de tömde det genom att lägga någon konstig korrigering. Det är bara 22 spänn, men jag ska fan inte låta någon dra dem av utan någon anledning. Plus att en annan sak som irreterar mig är att jag hade beställt den förbannade silkeskjolen från dem för 1,5 månad sedan. Leveransen beräknas ske i december. Under tiden hade de lagt ut den på rea. Då ringde jag direkt och avbeställde den. Ska beställa den i samband med något annat köp till det billigare priset.

image294  image296 image297 image295image298


Betsey Johnson

Betsey har så otroligt många fina plagg på sin webbsite. Men på grund av att jag ska aldrig mera handla på nätet från USA, så hoppas jag att jag ska någon gång kunna besöka deras butik i USA eller London.

image287 image288 image289 image290 image291 image292 image293

Hiss eller diss?

Det här är en new style från American Apparel. Haha skulle vilja se någon med dessa på. Vad tror ni?

image285


Ett personligt armband

Juicy Couture har många varianter på berlockarmband, som man köper massa söta berlocker till. Jag skulle vilja ha ett sådant eller något annat armband från Juicy Couture. Eller egentligen vad som helst från dem, för de gör så många fina grejer. Jag har storlek L i Juicy kläder. Man kan hitta de på massa olika ställen, t.ex. Fiorucci, Raglady i Göteborg, www.nelly.se , www.shopbop.com (denna sida är från USA, så det blir dubbelt så dyrt).

image284


Julklappar!!!!!

Jag tänkte redan idag börja göra min önskelista för jul. Ska försöka (haha, det är klart att jag ska) att hålla den uppdaterad. Annars så tänkte jag att sluta shoppa, eller åtminstone minska på shopping för att spara lite till rea. Men här är min första önskan.
Klänning från Mina. Den hittar man här eller på www.asos.com. Kostar 485. Storlek S/M. Tack!
image283

Ett par söta tofflor till.

www.dorothyperkins.com
image282

Lackleggings

Jo, förresten, för alla som letar efter ett par lackleggings, men vill inte slänga 700 spänn för dem hos Monki så har jag en glad nyhet att vecka 46-47 Gina Tricot ska få in dem igen. Och priset är ju bara 200. Helt ofattbart hur kan det vara så stor skillnad i priset!!! Om ni vill inte vänta för så länge, så finns dem att köpa hos tradera.com och American Apparel, fast svarta leggings ser inte så lackade som man vill ha dem, snarare glittriga.

image281

Stackars Ebba? Kanske det...

Jag hade läst nyss om den senaste skandalen runt Ebba von Sydow. Hennes version av denna händelse och interju med henne kan ni läsa här. Idag hade Ebba själv  tagit upp denna historia på hennes egen blogg. Jag kunde bara inte motstå att skriva vad jag anser om det hela och på grund av att kommentarerna inte publiceras direkt, men "silas" igenom hennes godkännande så publicerar jag min kommentar här på min blogg.

"Jag tycker att du blandar ihop två olika problem, det ena är snedvriden könsuppfattning och det andra är nätmobbning. Om man utgår ifrån vad du hade berättat, så var det en grov nätmobbning. Och jag förstår att det är ett problem, som måste lösas. Men Ebba, vad var hela händelsen med kvinnohat att göra? De skriver väl inga e-mail om alla kvinnor i allmänhet och alla kvinnor är väl inte portade från alla krogar? Och det fanns kanske kvinnor med som skickade vissa av dessa e-mail? Hur vet man att det var inte så? Plus så länge allt var bra och du "gled förbi alla köer" och var välkommen då var allt underbart, men så fort du fick problem, så passar galoscherna inte längre? Det är ett kvinnligt trick att när man är svag och sårad börja generalisera och komma ihåg den kvinnliga solidariteten. Jag beklagar verkligen  din situation, ingen människa förtjänar sådana e-mail, men att du blev portad får du stå ut med. Ju högre upp man kommer desto hårdare blir fallet. Och hade man börjat med Stureplansliv, då får man väl acceptera reglerna eller ta striden på ett ärligt sätt, utan att generalisera eller blanda in kvinnosynen. Du får ursäkta för hårda ord, men när man blottar sina problem på en blogg, så får man väl acceptera det med. "

Ni är alla välkomna med sina åsikter både positiva och negativa.


Tips efterlyses

Jag hade fått en idé om att börja samla på alla tips om olika butiker som man ska inte missa när man reser. Det första tipset kommer från Elin Kling om en Marc Jacobs outlet i NY där man kan troligen hitta massa t-shirtar, smycken och gummistövlar. Butiken ligger på 385 Bleecker street. Detta inlägg ska ligga under kategorin New York.


Tofflor

Asos hade fått in en hel del tofflor. Jag är en toffelmänniska, älskar att strosa runt i ett par mysiga tofflor. Förresten, just igår hade jag hittat ett par perfekta mystofflor hos Fiorucci Accesories och dem kostar 300. De är väldigt lika dessa blåa, fast i rosa. Jag ska köpa dem definitivt, väntar bara på studiemedel. Jag blev verkligen förälskad i dem! De med en blomma på är också tofflor i min stil. Men mina rosa var bättre.

image278image279image280

Clinique lanserar sin julkollektion.

Enligt salonk.se Cliniques nya kollektion består av rosa, lite bruna skimrande nyanser. Tänk varm choklad, hemgjord fudge, rosa kalla kinder och  nykysst mun. Väldigt romantiskt och lite oskyldigt! Dessa färger passar mig, men jag har redan smink i denna färgskala. Framför allt älskar rosiga kinder.

image277

Gratis godis

Ha-ha... För några veckor sedan upptäckte jag denna sida, där man kan tjäna gratis godis genom att svara på olika enkät osv. Jag hade ljugit ihop massor av svar och tjänat ihop 18 godisbitar. Man måste tjäna ihop 15 minst 15 godisar för att få det hem. Och efter en timme hade jag fått dem ihop (ganska lite, men ändå). När jag checkat ut stod det att jag är nummer 244 i kön för att få mina godis och att det ska ta en månad för att få dem, men nu, två veckor senare är dem här, en trevlig överaskning i postlådan. Så prova på, det är bara att registrera sig och köra!
Kolla in här!

image276

Lite nyheter från Nelly.se

Nelly hade fått in väldigt fina plagg. Jag hade redan planerat att köpa några av dem. Skönt att man som student får alltid 10% rabatt.

image269  image270  image271  image272  image273 


Morgon!!!!!!

Det är så fint väder idag i Göteborg, solen skiner. Jag tycker att hösten hade varit väldigt fin och vacker iår. Nu ska jag ta hand om mitt plugg. På höstterminen kör jag två distanskurser och en kvällskurs (personalekonomi, projektledning och logistik) för att få ihop 20 poäng. Det roligaste är att det är bara en tenta. Jo, hade förresten funderat över vad skulle vara mitt drömjobb. Ja skulle nog vilja jobba för H&M. För att det kombinerar mitt intresse och min utbildning. Jag kan både ekonomi och mode och shopping. Jag har till och med några ideér för deras butiker. Jag hade nog bestämt mig att på våren ska jag ansöka om ett jobb där och ska försöka övertyga dem om vilken värdeful tillgång skulle jag bli för deras företag. Jag är väldigt ambitiös och ibland för ambitiös, så åtminstone en intervju med H&M ska jag få!

Nu ska jag sluta drömma, gå och borsta tänder, läsa logistik och fundera vad ska jag äta till lunch. Det vore härligt med en promenad, men jag känner mig som en oansvarig latmask om jag pluggar inte (vilket händer ganska ofta). Kissen bara gåra runt och letar efter något att riva ner eller förstöra. Sådan är hon, min Alis.


Min nya klänning

Äntligen hade jag fått min C&C California klänning. Den passar väldigt bra och jag är nöjd med kvalitén, däremot priset... Jag köpte den från deras hemsida och den kostade 98$, tilsammans med frakt 145$, dyrt, men ganska acceptabelt. Det suraste var när jag var tvungen att betala 406 sek för tull och moms. Så totalt gick klänningen på 1300sek, vilket är det dubbla utav det ursprungliga priset. Slutsats: ska aldrig mer beställa något från USA! Så länge jag är inte tvungen.

image267  image268


Säljes

Jag hade bestämt att sälja min Calvin Klein väska, pga defekten på handtaget (biten som min brorsdotter hade gnagt av) och pga att jag skaffat en ny väska. Förutom det där felet är den väldigt fin och bekväm, man får plats med mycket grejer och handtagen är tillräckligt långa för att kunna ha den på axeln utan några problem. Jag köpte den för 1300 och säljer den för 200.

image263

image264

image265

image266


Fiorucci

Fiorucci är mitt favorit märke. Det är så otroligt svårt att hitta det. Hittils hade jag hittat bara två t-shirt: en klassisk Fiorucci t-shirt med deras änglar och en blå t-shirt av hans (Elio Fiorucci) andra märke Love Therapy med en söt tomte. Igår hade jag hittat ett par sandaler från Fiorucci och jag är tvecksam om jag ska köpa dem eller inte. Ser dem lite för barnsliga ut eller? Jag kan köpa dem för 12£ på e-bay. To bye or not to bye?

image262

Äkligt roligt.

Desperate bloggers bloggar om en otroligt rolig och samtidigt äcklig parodi på reklam av Tom Fords parfym. Vad säger ni, roligt eller äkligt? Den firsta bilden visar originalet.

image260 

image261


Adorable birdy

Ulrika Ahlqvist bloggar om en så underbar fågel. Kolla upp den här. 

Dagens-shmagens

Här kommer min dagens otfit.

image258   image259

Tröja: Lindex
Linne: Vero Moda
Jeans: Acne Hex Cash
Stövlar: Johanssons
Halsband: Guldfynd
Jacka: Massimo Dutti
Halsduk: Wedins
Väska: Mulberry Bayswater
Handskar: Blueberry

Bayswater dröm

Äntligen hade jag fått min Bayswater. Jag är så otroligt förtjust i den och så stolt över den! Jag förstår att det är väl inte så big deal för några, men jag hade för så länge planerat att skaffa den, jagat den över hela nätet och provat några gånger den på NK. Men nu är den min! Känner mig direkt lite dyrare, lite snyggare när jag går med den. :-)

image257


Sicko.

I lördags var jag på Sicko, en ny dokumentär från Michael Moore. Väldigt bra dokumentär om vården i USA. Den sätter igång tankar om ens livskvalité. Vad var mina tankar? Att situationen med vården i USA påminde så mycket om situationen i Sverige att man började känna sig lite illa till mods. Jag hoppas att så är inte fallet, för att jag skulle verkligen inte vilja leva under sådana omständigheter. Mitt betyg 5 av 5. Men är det verkligen en mysig-kväll-på-bio-filmen? Vill ni verkligen sitta och debattera om vården under resten av kvällen med sin älskling? Hyr den på DVD istället.

image256

Mitt nya jag.

Jag hade tonat mig lite till hösten. Det blev mörkbrun ton. Vet inte om det passar eller inte, men det lite annorlunda iaf. Det var förresten Casting från L'Oreal, hade sett att DonnaSandra hade gjort samma sak, fast inte samma ton. Det är så härligt att få lite skarpare färg till hösten! By the way ser jag ganska blek ut på bilden, kan bero på att jag är extremt förkyld och hostar ständigt. Återkommer snart med bilder på mina nya klänningar från Mina och C&C California (det var egentligen dit gick alla mina shoppingpengar denna månad). Jo och så väntar jag på leverans av min nya svarta Bayswater, det dyra och nödvändiga (ja, just nödvändiga) köpet gjorde jag från mina besparingar.

Är det någon som kan några bra knep mot hosta, förutom Bromhexin så klart?

image255

Lite mer om helgen.

Fy fan... Jag hade redan skirvit ett helt inlägg och hade inte hunnit att publicera det när det försvann. Men nåja, jag får väl börja om från början igen. Idag hade jag köpt dem där stövlarna som jag hade planerat att köpa. Här är sötnosarna. Jag är så nöjd med dem för att dem har så djup svart färg, vikta upptill (så att man kan höja lite eller minska skaftet) och låga. Det är så bekvämt att gå i dem, plus att man slipper klacka om dem (vilket jag behövde göra 2-3 gånger om året med mina gamla). De kostar 900, vilket är ganska billigt, men det är något skumt med dem, för att trots att jag köpte dem hos Johanssons, så finns det inget märke på dem, bara en prislapp. Kvaliten är rätt ok. Ja, jusste, och som jag sagt tidigare hade jag finansierat dem med min försäljning på Bellevue marknad. Det var så att jag och två av mina kompisar hade samlat alla gamla grejer och kläder och gick i söndags och sålde dem på marknaden. Jag fick ut 600 spänn exkluderat avgiften för platsen. Och det var både roligt och jobbigt att göra det. Roligt att göra något nyttigt, miljövänligt och samtidigt få pengar för det. Men det är jobbigt att stå 7 timmar utan rast eller mat och bråka med andra om priset. Det var inte dem mest lättförtjänade pengarna i mitt liv. Men det är kul att bli av med massa skit som skräpar hemma och få pengar till nya stövlar. Bra erfarenhet! Undrar om jag kan sätta upp det i mitt CV?

image254

Shopping

I lördags hade jag shoppat i Göteborg med min kompis. Eller snarare det blev window-shopping. Jag hade inte haft så mycket pengar att spendera, plus att jag ville lägga en beställning hos minauk.com, för att igår var sista dag för deras rea. Men jag hittat ett par underbara stövlar i svart mokka hos Johanssons, en svart velur tröja från Juicy Couture hos Fiorucci (istället för en svart kardigan från H&M som jag verkligen behöver), och en underbar svart tulpankjol från Manoush hos Effo. Totalt för 4000:-  Men jag hade bestämt att köpa juicy tröja på Ebay, där den kostar 50 $, vilket besparar 900:-, stövlarna hade jag finansierat med hjälp av min försäljning på Bellevue. Så det är bara kjolen kvar, det finaste och det dyraste utav alla mina önskningar, den kostar 2000:- Jag måste tänka väldigt noga, om jag verkligen vill ha den. Jag ska nog gå ditt nästa helg igen och prova den. Om jag ska fortfarande vilja ha den, då köper jag den när jag får mitt nästa studiemedel.
P.S. Vi hade sett en så fin kappa på en tjej på Franc's cafe. Mina kompis hade vågat att komma fram till henne och fråga var hade hon köpt den? Hon sa på Old Navy, väldit billigt. Uffe's syrra ska till USA om någon vecka, ska fråga om hon kan köpa en likadan åt mig. Jag måste bara ange väldigt tydliga instruktioner med bilder om hur man köper den.

Nu MINA klänning

Mina hade fått in så otroligt fin stickad klänning. Jag gillar den, men skulle föredra den med långa ärm.

image252


Mössa från Paul Frank

En så gullig liten vintermössa från Paul Frank finns att köpa på zoovillage.com.

image251

Min vikt angår inte någon!

Idag hade jag träffat en bekant tjej som jag inte hade sett på fyra år. Det första hon sa till mig var att jag hade blivit tjock. Jag fattar bara inte vem ger människor rätt att bara komma fram och säga att någon ser tjock ut?, Jag blev inte så värst ledsen, för att jag hör det rätt ofta, men ändå! Det är så, att för sex år sedan vägde jag 49 kg. Jag såg lite för smal ut. Jag hade haft en hel annan livsstil. Sens dess hade så mycket förändrats och jag med. Jag gick upp 10 kg på två eller tre år. Så nu väger jag 60. Jag förstår att min bästa vikt ligger på 55, men samtidigt är ja ganska nöjd med mig själv. Jag har fortfarande fin och sexig kropp, fast lite mer kurvig. Och jag älskar dessa kurvor: min bröst blev mycket fylligare, mina höftben sticker inte ut, när jag ligger på ryggen. Jag skulle vilja gärna ha en platt mage och smalare midja, men man kan väl inte få allt. Jag anser att ens vikt är var och ens egen sak. Det var väl inte så big deal att hon sa att jag var tjock, men jag hoppas att alla som läser detta inlägg ska inte göra samma mistag, för att inte vara oförskämda. Man kan såra någon utan att mena det. Eller det var kanske det hon ville?

En sötnos från Mina.

image250

Mina

Funderar på att köpa en utav dessa två klänningar på rea hor minauk.com. Få se om det blir något till slut. Den gula är i skön bommul, men det är fint med en shifongklänning på sommar med.

image248 image249

Nyheter på LaRedoute.se

Idag hade jag fått ett SMS från La Redoute om att dem hade fått in lite nyheter. Här är de som jag tyckte mest om: en tröja från Manoush och lite underkläder. Tröjan finns nu i både kort och lång variant, väldigt sött, jag är bara lite osäker om ärmen ska se bra ut. Man vill väl inte se ut som en rugbyplayer. Och som ni kanske märkt så är jag väldigt svag för trosor, så dessa kunde jag inte missa, ska köpa några när 30% rabatt-på-hela-beställning erbjudande ska komma.

image244 image245 image246 image247

RSS 2.0