Gnälla lite

Ni får ursäkta mig för så dålig uppdatering på senaste. Det hade hänt massor under tiden, så jag orkade inte. Först pluggade jag till tenta på Logistik, vilket gjorde att jag hamnade väldigt mycket på minus i min flextid. Sedan så Uffe och jag sökte en lägenhet att köpa. Kommer ni ihåg?.. först ett jobb, sedan en gemensamm lägenhet, sedan familj, sedan barn, sedan... hade jag inte kommit på än. Så nu, när jag fick ett jobb kunde vi köpa en större lägenhet, för vi lyckades inte att byta till oss en. Men nu i söndags hittade vi en lägenhet, precis en sådan som jag ville ha och priset var helt ok! Jag var ju överlycklig så klart. Vi flyttar den 1 juni. Det var det största och bästa nyhet hittills, men sedan gick det utför. Första problem är att både Uffe och jag har 3 månaders uppsägningstid på våra lägenheter. Och vi definitivt vill inte betala dubbelhyra. Jag ska försöka att hitta någon att hyra lägenheten till under 3-4 månader. Har redan 2 intresserade. Andra, att min bäddsoffa hade gjort två hål i plastmattan. Jag ringde till min hyresvärd och fick kostnadsuppskattning på 4000 spänn för byte av hela plastmattan. Jag tänkte att för dessa pengar kan jag lägga laminatgolv i lägenheten. Så jag bestämde mig att köpa själv en ny matta och anlita någon att lägga den. Tror knappast att det blir dyrare, hela lägenheten är ju bara 29 kvadrat meter minus badrum, klädkammare, garderober. Det blir inte mycket kvar. Tredje är att vi måste måla väggar, tak, slippa parkett och lacka det i den nya lägenheten. Ingen av oss hade gjort det förut, så hur det ska gå vet vi inte. Uffe säger: Hade min syrra gjort det själv, så kan vi göra det också. Få se! Golvet i a f måste vi anlita någon för. Jag hade hört att det är jätte svårt. Fjärde problemet är att vi måste sälja det mesta av våra grejer och köpa en ny säng och köksbord. Jag hade redan bokat två dagar på Bellevue där vi ska sälja billig skräp, resten ska gå via annonser. 

Så var det med det! Hella inlägget är bara gnäll. Just nu är jag på lite dålig humör. Uffe åkte till Holland för en veckaskurs, så det finns ingen som kan rätta till mistag i inlägget. Ni får väl stå ut med det så länge. Nu är lunchrasten slut. See you later alligator!

Onsdag

Idag var vi på en visning. En fin 2:a i samma område där vi bor. Vi bor ju nu i en 2:a, men det finns inga förvaringsmöjligheter. Det är för litet för oss två helt enkelt. Så vi är rätt så sugna på att köpa lägenheten. Vi önskade ett extrarum för gäster, men i den bostadsföreningen finns det en gästlägenhet. Dessutom så finns det en stor inglassad balkong. Alice ska bli extra glad att kunna ligga i solen på balkongen. Hoppas att priset ska inte gå upp särskilt mycket.

Dagens outfit

image613image614

En ny bakgrund, toaletter på jobbet. Det är bra belysning iaf. Det måste se så konstigt ut när jag går på toa med kameran.

Tröja: H&M
Jeans: Acne Cash
Skor: Bianco
Armband: H&M Barn

Lördag

Idag sitter jag och skriver hälsobokslut hela dagen. Tänkte att inte gå ut överhuvudtaget. Men nu vill Uffe gå på bio. Äsch, måste ta på mig kläder då. (Går hela dagen i mjukis byxor och bh) Bestämde att gå och titta på Varg. Kanske fika på Frank's? Mums. Mina två favorit kafé i Götebor är Kosmos och Frank's. Frank's har det bästa utbudet av kaffe och té. Kosmos har den bästa maten och kaffebröd. Men det bästa är att man får studentrabatt på bägge ställen. (Jag är en rabattdrottning.)

Dagens-shmagens

image610image611image612

Tröja: Lindex
Kjol: Lux för Urban Outfitters
Strumpbyxor: Falke
Trench: Sisters
Skor: Marc för Marc Jacobs
Väska: Rizzo
Kasse: Ordning och reda
Sjal: H&M

Vad sägs om dagens frisyr då?

Kasse

Tidigare hade jag klagat att nu när man jobbar, så måste man ha lunchlådor med sig. Då var man tvungen att ha en ful plastkasse med sig. Men nu hade jag hittat ett bra alternativ: min rosa kasse från Ordning och reda som jag köpte för något år sedan. Gulligt och praktiskt! Idag fanns det ett par skor istället och ett äpple. Det är så att nu när man byter stövlar mot pumps och nya ballerinas så måste jag ha ett par extraskor med mig ifall det blir sår.

image609

Mina favoriter från Forever 21

image607image597image602image603image605image606

Varning för höga omkostnader (tull+moms).

Världens bästa present!

Silverkedja med en riktig ros som är lackad för längre hållbarhet. Kommer från ÅsahjärtaNiklas. Kan köpas på www.mintandvintage.com . Love it!

image596


Shoppat på Ebay

Köpt dessa två plagg. T-shirt från Topshop kostade 4£ över butikspriset, men det tyckte jag ändå var värt för den var ju slutsåld. Kjolen från Urban Outfitters blev riktigt billig, runt 100 lappen tror jag. Riktigt söt och sitter perfekt.

image595

Dagens outfit

image593image594

Jeans: Lee Cade
Tröja: H&M
Bälte: J.Lindeberg
Kavaj: Massimo Dutti
Väska: Rizzo

Sveriges godaste leverpastej!!!

Jag älskar pålägg och enligt min vitryska uppfostran lägger jag kopiöst mycket pålägg på mackor. Uffe blir äcklad, men det bryr jag mig inte om. Förutom det är jag ett stort fan av lever och leverpastej. Jag försöker alltid att välja pastejer med maximalt leverinnehåll. Nu hade jag änligen hittat leverpastej som har den största levermängden bland alla andra pastejer (och självklart mindre grisfett då). Förutom det spelar smaken självklart den avgörande rollen. Denna pastej smakar mest naturligt. Prova den vet jag! ( Detta inlägg är ingen reklam, tyvärr.)

image592


Nytt på H&M

H&M Divided fått in detta söta linné. Påminner mycket om mitt linné från Asos.

image591

Nyheter på Halens

image587image588image589image590

Halens brukar sy för tjejer från 170 och uppåt, så denna tunika skulle kunna funka perfekt som en klänning för kortare tjejer som jag är. Kavajen ser perfekt ut. Man kan ha den med både jeans och sommarklänningar. Den sista klänning är otroligt söt, enkel och billig.

SÄLJES

Säljer denna kjol här . storlek 40. Hög midja, fin till sommaren. Märke Lux för Urban Outfitters.

image586

Negerfår

image585

Jag: Det var en fin trosa.
Uffe: Med en negertjej.
Jag: Det är ett får.
Uffe: Negerfår då.


Two mice in my closet

Köpte på nätet dessa sötnosar som jag länge trånat efter. Marc by Marc Jacobs please!

image582image583

Mary Jane Shoes

Mary Jane skor är väldigt bekväma och populära just nu. De fick sitt namn från Mary Jane som är rollfigur i serien Buster Brown av Richard Outcaults. Serien var otroligt populär i USA på 20-talet. Skostilen som Mary Jane hade kallades för Mary Jane Shoes. I början användes de utav bara unga flickor, men så småningom tog även äldre kvinnor  över dem. Idag finns det många variationer på denna modell, men det som de har gemensamt är strängen över foten. De påminner lite om barnskor.

When I wear my Mary Jane Shoes

I'm just like a child - under bruise

From heart to my soles I feel like I'm seven

From my head to my toes it's like I'm in heaven


Det här är original modell av Mary Janes.
image578

Det här är några utav de modernare Mary Janes.

image579image580
Det här är de jag köpte på Din sko häromdagen för bara 200 spänn.

image581


Jippi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag fick ett jobb som redovisnings ekonom!! Det är bara ett vikarietjänst på ett år, men ändå, ett stort steg framåt från en löjlig administratör till ekonom. Ska börja i maj. I'm thrilled! Lönen höjdes självklart också med 4500! Jag är bäst!!!!!!!

Dagens outfit

image576image577

Tröja: Bikbok
Jeans: Acne Hex Pure
Linne: H&M
Skor: UGGs

Vad tycker ni om min nya frisyren? Hit eller miss?

Imorse:
Jag: Vad tycker du om denna frisyr?
Uffe: Den ser ut som en antenn för radiokanaler.
Jag: Undrar vad skulle du säga då om jag hade haft knuten längst fram till höger?
Uffe: Dålig mottagning.

Gårdagens outfit

image574image575

Jeans: Acne Hex Pure
Linne: Cheap Monday
Kofta: La Redoute
Skor: UGGs

Frisyren hade jag fixat med hjälp av värmespolar jag fick i julklapp. Bara 5-10 minuter och det är klart!

RSS 2.0